Povestea celor 45 de km pe Dunăre
Jun 29, 2015
Între Fantezie şi Realitate
Aug 18, 2015

Înainte de plecare

everest_banner

E 6; 30!
Mai sunt doar câteva ore până mă voi urca într-un autocar ce mă va duce până în capitala ţării. Mâine dimineaţă, 16 iulie, de pe Aeroportul Otopeni îmi voi lua zborul, la propriu şi la figurat, spre locul atât de mult vizat de către înotătorii lumii; Canalul Mânecii.
Este o premieră pentru mine! Voi zbura cu avionul pentru prima dată! Voi zbura deasupra Canalului, loc de vis, de chin, de durere, de frig, de dezamăgire, agonie şi… speranţă.
Anul acesta se împlinesc fix 200 de ani de când s-a născut istoria fabuloasă a traversărilor înot între celebrele maluri. Numărul meu de înregistrare, a traversării oficiale, este fix 200. Da, îmi doresc foarte mult să văd în dreptul numelui meu, pe panoplia celor 1300 de bravi înotători care au reuşit, numele ţării noastre ROMÂNIA. Aşa s-a născut visul!
Aşa a pornit revoluţia!

Observând o confuzie majoră în aceste zile cu privire la termenul de “Primul roman” care a traversat sau care va traversa înot Canalul Mânecii, observând o “înghesuială mare” spre adjudecarea acestui titlul, vă anunţ că mă delimitez de el. 🙂 Titlul pe care-l vizez este “primul bibliotecar din LUME care traversează înot Canalul Mânecii”. Asta în cazul în care nu se găseşte vreun alt bibliotecar, să-şi programeze traversarea cu o zi înaintea mea. 🙂

Concluzia este că nu prea îmi plac discuţiile, personal prefer antrenamentele rămânând “focusat”. Canalul Mânecii este “Everestul” fiecărui înotător. Rămâne ca istoria să ne spună ce înseamnă escaladarea Everestului cu sau fără rezervă de oxigen. Îi felicit pe toţi cei care au trecut deja Canalul cât şi pe cei ce o vor face.

Personal am pierdut două bătălii cu propriul meu Everest. Continui! Războiul este pierdut doar atunci când renunţi la luptă.

Mulţumiri:

ICE WORLD BUCUREŞTI
HEMOTREAT
GEORGE BETIANU

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *