Povestea traversării Canalului Mânecii
Nov 29, 2016
Partenerii mei sunt de TOP
Apr 7, 2017

Mirajul Dunării, o provocare irezistibilă

De la izvoare la revărsare, din Pădurea NEAGRĂ la Marea NEAGRĂ, de la Donauschingen la Portul Sulina, aceasta este următoarea provocare ce mă cheamă într-un mod irezistibil!

Voi înota 2860 de kilometri, 60 de zile încontinuu, cu o medie de 50 de kilometri şi 10 ore de efort, ZILNIC, fără costum de neopren. Voi străbate 10 ţări şi 4 capitale, fluturând drapelul patriei noastre de-a lungul întregului curs al bătrânului fluviu, între 20 iunie 2017 şi 20 august 2017.

INSPIRAŢIA PROIECTULUI

Şi ideea acestei noi provocări mi-a venit tot în bibliotecă. Am recitit romanul “Pilotul de pe Dunăre” a lui Jules Verne unde am redescoperit o poveste fascinantă.

Cu exact 100 de ani înaintea naşterii mele (1876-1976), Jules Verne, dădea viaţă unei călătorii celebre; Ilia Brus (bulgarul Sergiu Ladko), câştigătorul concursului de pescuit a Ligii Dunărene, anunţa faptul că va naviga la bordul unei şalande (bărci), pe întreg parcursul Dunării, de la izvoare la revărsare, trăind numai din peştele pescuit în timpul călătoriei.

Călătoria este fabuloasă, plină de mister, de suspans, de conotaţii profunde, diverse. Personajul romanului şi-a propus să parcurgă, cu barca, câte 50 km pe zi. Eu mi-am propus să parcurg această distanţă înot. Vreau să dau, pur şi simplu, viaţa acestui roman. Şi pentru mine, această călătorie este plină de conotaţii.

MOTIVAŢIA

În calitate de bibliotecar, mergând pe urmele acestui personaj, într-un mod mult mai greu, doresc să atrag atenţia asupra lecturii cărţilor care, iată, pot schimba vieţi, pot scrie şi rescrie poveşti care se pot transforma, la rândul lor în… romane.

Îmi doresc ca generaţia tânără să DESCOPERE plăcerea lecturării acestui roman tocmai în timpul celor 60 de zile de înot. În timpul lecturării, această generaţie va avea posibilitatea, ca în paralel, să urmărească deplasarea mea live, prin utilizarea tehnologiei moderne, a GPS-ului, a gadget-urilor specifice vârstei lor. Astfel, s-ar face o simbioză nemaiîntâlnită între clasic şi modern, între aventura imaginară a romanului şi cea reală, între suportul îngălbenit al hârtiei şi displey-ului modern al telefoanelor mobile.

Mândria noastră naţională: o izvorî Dunărea din Germania, o străbate ea 10 ţări şi 4 capitale însă, nu trebuie să uităm un lucru; Peste 1000 de km din totalul celor 2860, se află pe teritoriul ROMÂNIEI. Să nu uităm că la noi se varsă Dunărea, printr-o Deltă UNICĂ în lume. Eu sunt mândru de asta? Tu nu? Să redescoperim frumuseţile patriei noastre şi să le facem de cunoscut LUMII ÎNTREGI. Să reamintim faptul că trebuie ca toate ţările riverane Dunării să păstreze curat acest ecosistem fascinant al Deltei.

DIFICULTATEA PROIECTULUI

1- înotul în sine, supraomenesc, zilnic, timp de 60 de zile. Temperatura scăzută a apei, schimbările vremii (ploi, soare puternic, viituri, stări fizice şi mentale diferite, inerente unei perioade lungi de timp etc)

2- Costul unei impresionante logistici pentru realizarea în siguranţă a parcurgerii şi, într-un mod eficient.

3-Aprobări speciale (în locurile în care, prin lege, este interzis înotul în Dunăre- ex. Budapesta) şi respectarea unor norme de navigaţie, reguli de trecere a frontierelor, etc.

Să ne aducem aminte: nimic MĂREŢ nu este UŞOR.

UNICITATEA CĂLĂTORIEI

Doar doi pământeni au pus în practică gândul de a înota toată Dunărea. Este vorba de slovenul Martin Strel, care în anul 2000 a reuşit să ajungă la final, în 58 de zile, ajutându-se de costumul de neopren şi de labele de înot. În 2006 canadianca Mimi Hughes, avea să înoate acelaşi parcurs! S-a folosit şi ea de costumul de neopren dar a renunţat la labele de înot. Pentru acest fapt, la capătul unui efort impresionant, ajunge la final, epuizată, după 90 de zile.

Eu NU am să folosesc DELOC costumul de neopren şi nici labele de înot. În acest sens este o premieră mondială şi o premieră naţională absolută. Sper să rezist şi să reuşesc acest lucru, sper să-mi dea Dumnezeu sănătate. Dunărea străbate 8 ţări şi 4 capitale. Delta Dunării este unică în lume şi este a noastră. N-am fost niciodată în Delta Dunării. Îmi doresc să ajung acolo înot, să o parcurg înot şi la capătul efortului, să o evidenţiez la nivel mondial.

PARTENERUL PRINCIPAL

Vă anunţ cu plăcere ca partenerul principal al acestei călătorii este CANAH. Acesta companie 100 % românescă, după ce m-a sprijinit în traversarea Canalului Mânecii, se implică şi în acest proiect cât un continent. Sunt convins că produsele de înaltă calitate, fabricate din seminţe de cânepă, îmi vor fi de mare ajutor! Ţin să mulţumesc, pe această cale, partenerului meu de PLATINĂ, Canah.

DEVINO PARTENER

Dacă doreşti să devii partener al acestei călătorii unice, o poţi face consultând nivelele de parteneriat, AICI. Deasemenea, având în vedere caracterul unic al acestui efort supraomenesc, zilnic şi de lungă durată, mă ofer umanităţii spre studiu. Aşadar, companiile de cercetare a limitelor umane în condiţii şi situaţii extreme, sunt invitate să mă contacteze  🙂 .

Noi detalii despre pregătirile acestui efort uriaş le găsiţi pe pagina mea oficială www.facebook.com/avramiancu/ aşadar, LIKE-SHARE-FALOW, pentru a primi notificări.

Mulţumesc lui Dumnezeu pentru sănătate şi vouă pentru susţinere!

Trăiască ROMÂNIA!

5 Comments

 1. Hriniuc Iulian says:

  Îți transmite un gând bun si sa de bunul Dumnezeu să reușești.

 2. paici dan says:

  Salut. Ma intereseaza . Am mai parcurs Dunarea cu caiacul la TID, acum 2 ani, de la Ingoltadt la Sf. Gheorghe. Si pentru mine ar fi ceva extraordinar, la 62 de ani. De 1 mai merg, o saptamina pe Drina, cu caiacul. La intoarcere ne putem intalni si discuta. Iti doresc mult succes ! Cu stima , Dan Paici.

 3. Pablo G says:

  multa bafta, e fenomenal ce iti propui, dar cu siguranta nu si imposibil 🙂

 4. Multa Sanatate de la Bunul si Inteleptul Dumnezeu sa va tina in binecuvantarea sa si cu ajutorul LUI sa reusiti tot ce va propuneti.
  Toata stima, o zi buna si numai de bine!

 5. Alex says:

  D-le Iancu esti un fenomen!Iti place sa fortezi limitele.Bravo,sa de-a Dumnezeu sa reusesti!Ai un nume glorios !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *