RFD Carpatia, promovează România!
Jun 18, 2017

Mississippi – o nouă provocare irezistibilă

Avram IANCU Mississipy Povestea Locurilor

Cu ocazia împlinirii a 10 ani de la aderarea României la Uniunea Europeană, anul trecut, am străbătut 10 țări și 4 capitale! Am înotat întregul curs al măretului fluviu european Dunărea, fără costum de protecție, în 89 de zile, stabilind o premieră mondială.

Efortul meu a unit Europa într-un sentiment de admirație iar americanii, prin World Open Water Swimming Association cu sediul în California, au făcut o nominalizare istorică pentru România: Avram Iancu “Man of the year ” la înotul mondial în ape deschise. Și dacă ecourile eforturilor mele au trecut chiar și dincolo de ocean, cu ocazia împlinirii a 100 de ani de la Marea Unire a tuturor românilor, doresc să stabilesc o nouă premieră mondială chiar la ei acasă: parcurgerea înot și doar în slip al marețului fluviu american, MISSISSIPPI!

Motivația Proiectului

Dacă anul trecut am mers pe urmele Pilotului de pe Dunare a lui Jules Verne, de această dată doresc să mergem împreună cu generația tânără, pe urmele Aventurilor lui Huckleberry Finn al lui Mark Twain. Și de această dată mult mai greu: nu cu pluta ci… înot. Din postura de bibliotecar vă invit să citim aceste aventuri ale copilariei și în același timp să urmăriți live, prin intermediul GPS-ului, evoluția deplasării mele.

Doresc să străbat înot cele zece State UNITE ale Americii și să facem, împreună, o punte de legătură peste ocean. Să arătăm, încă odată în plus, lumii întregi și partenerilor noștri strategici că ADN-ul poporului nostru milenar, este PUTERNIC! Sărbătorim, împreună, în cele mai inedite moduri UNIREA Principatelor noastre întru făurirea României moderne.

Să atrag atenția asupra nivelului alarmant de poluare care se înregistrează pe Fluviul Mississippi.

Unicitatea proiectului

Doar doi oameni au străbătut înot acest fluviu, amândoi folosindu-se de costumul de neopren și de labele de înot. Martin Strel în anul 2002 (în 68 de zile) și Chris Ring (în 181 de zile). Eu încerc o nouă premieră mondială, străbaterea aceluiași curs doar ÎN SLIP și FĂRĂ labe de înot, în aproximativ 120 de zile, în perioada 1 iunie – 1 octombrie 2018.

Dificultatea proiectului

Mississippy are 3730 km, cu 1000 de km mai lung decât Dunărea, iar dificultatea acestor 1000 de km nici nu se poate compara cu orice aș fi întâlnit pe Dunăre.

– un debit de apă cu mult mai mare,

curenții rezultați sunt cu mult mai puternici, mai imprevizibili și mai periculoși,

– șerpii veninoși,

– aligatori,

– rechini adaptați la apă dulce care urcă pe fluviu,

– un trafic extrem de intens cu nave extrem de mari,

– poluarea fluviului care atinge cote alarmante.

– o logistică impresionantă

Nimic mareț nu se realizează ușor

Da prieteni, știți deviza mea din anii trecuți. Nici acum nu va fi deloc ușor! Însă, cu CREDINȚĂ în Dumnezeu, cu CREDINȚA în forțele mele și ale echipei, cu CREDINȚA în forță ADN-ului ROMÂNESC, cu CREDINȚA în energia voastră pe care mi-ați oferit-o, cu drag, de fiecare dată, ESTE POSIBIL!

Mulțumiri,

pentru partenerul meu principal,

Un partener care crede în șansa mea și care vrea să sprijine această tentativă de a realiza o nouă premieră mondială. Este adevărat faptul că fac antrenamente istovitoare însă am șansa să dorm ca un EROU datorită celei mai eficiente și odihnitoate saltele Dormeo Fresh Prima

Devino partener

Dacă și tu crezi în șansa mea și dacă dorești să sprijini această tentativă a unui român, de a stabili o nouă premieră mondială, o poți face și-ti mulțumesc anticipat. Nivelurile de parteneriat pot fi consultate AICI.

Invitație specială

Până să plec pe urmele lui Huckleberry Finn, vă invit la București, în dată de 17 mai, la lansarea filmului documentar  SW!M , film ce surprinde efortul celor 89 de zile de pe Dunăre.

Trăiască România!

P⊕vestea Locurilor vacanțe la sfârșit de săptămână by Romania OLD EUROPE

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *