(0722) 998 745

PREMIERĂ LA CURSA MEA DE SUFLET

Ceea ce nu toată lumea știe este faptul că , împreună cu echipa mea,  sunt organizatorul unei curse trăznite, intitulată Parângul Night Challenge. Competiția are loc întotdeauna în penultimul weekend din luna februarie, de la ora 18;30.

Cursa constă în parcurgerea, pe timp de noapte, la lumina frontalelor, a unui traseu de 4, 5 km  cu o diferența de nivel pozitivă de 1000 de metri. Startul are loc la intrarea în Pârtia B din Parâng și se urcă în alergare sau cu  schiurile de tură  până pe Vârful Parângul Mic la 2074 de metri. De ce până pe vârful unui munte celebru? Pentru că din vârf de munte și până la nivelul mării inima mea bate pentru România.

Sunt 6 (șase) ani de când fac acest lucru. O fac de dinaintea “consacrării” mele la nivelul luciului de apă. Acest lucru face ca această competiție să  fie cursa mea de suflet.

Din postura de organizator am văzut cursa, o știu, o simt în fiecare an și vă pot spune că este greu. Știu că foarte greu le este și celor peste 100 de sportivi, de prin toate colțurile țării, care participă din pasiune.

Anul acesta, însă, va fi o premieră atât pentru cursă dar mai ales pentru mine: VOI PARTICIPA ȘI EU!

De ce o fac? Din două motive. Primul este că îmi doresc să văd și să simt cursa și din postura de participant.

Iar al doilea motiv este faptul că îmi doresc să și trag după mine sania de 30 de kilograme până pe Vârful ce mi-a privegheat nașterea.

În luna martie voi reprezenta România la una dintre cele mai grele curse din lume, 6633 Arctic Ultra, cu startul în 7 martie 2019, ce se desfășoară dincolo de Cercul Polar cu finisul pe malul Oceanului Arctic, la finalul celor 618 kilometri de traseu. Gerul cumplit , amplificat de furtuni năprasnice și neașteptate, ma obligă la antrenamente temeinice. Ori, propria cursă este o perfectă ocazie de a ma antrena.

Așadar, tuturor participanților la Parângul Night Challenge , și nu numai, le dau întâlnire în 16.02.2019, începând cu ora 18;30, atât din postura de organizator cât și din cea de competitor.

Detalii despre cursă aici: http://parangulnight.bike-run-petrosani.ro/

Imagini de la ediția precedentă în clipul următor din canalului meu de youtube:

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *