(0722) 998 745

Dunărea

Parcurgerea înot a Fluviului Dunărea
(2860 km)

Motivaţia

În calitate de bibliotecar, mergând pe urmele acestui personaj (personajul principal din romanul Pilotul de pe Dunăre a lui Jules Verne), într-un mod mult mai greu, am dorit să atrag atenţia asupra lecturii cărţilor care, iată, pot schimba vieţi, pot scrie şi rescrie poveşti care se pot transforma, la rândul lor în… romane.

Mi-a dorit ca generaţia tânără să DESCOPERE plăcerea lecturării acestui roman tocmai în timpul celor 89 de zile de înot. În timpul lecturării, această generaţie a avut posibilitatea, ca în paralel, să urmărească deplasarea mea live, prin utilizarea tehnologiei moderne, a GPS-ului, a gadget-urilor specifice vârstei lor. Astfel, s-a făcut o simbioză nemaiîntâlnită între clasic şi modern, între aventura imaginară a romanului şi cea reală, între suportul îngălbenit al hârtiei şi displey-ului modern al telefoanelor mobile.

Mândria noastră naţională: o izvorî Dunărea din Germania, o străbate ea 10 ţări şi 4 capitale însă, nu trebuie să uităm un lucru; Peste 1000 de km din totalul celor 2860, se află pe teritoriul ROMÂNIEI. Să nu uităm că la noi se varsă Dunărea, printr-o Deltă UNICĂ în lume. Eu sunt mândru de asta? Tu nu? Să redescoperim frumuseţile patriei noastre şi să le facem de cunoscut LUMII ÎNTREGI. Să reamintim faptul că trebuie ca toate ţările riverane Dunării să păstreze curat acest ecosistem fascinant al Deltei.

Detalii tehnice:

De la izvoare la vărsare
Fără costum de neopren
31 de km , 6-10 ore de înot, zilnic
Start: Donaueschingen
Sosire: Portul Sulina
Timp călătorie: 89 zile
20 iunie 2017- 16 septembrie 2017

La capatul unui efort deosebit, am reusit o premiera mondiala imortalizata intr-un film documentar de exceptie , SW!M, ce a fost lansat pe 18 mai 2018.

Omologare performanță

World Open Water Swimming Association

Ecourile eforturile mele au trecut chiar si dincolo de ocean si au fost atent monitorizate. Ca urmare, World Open Water Swimming Association, cu sediul in California, a facut o nominalizare istorica pentru Romania – Avram Iancu – Man of the year 2017.