(0722) 998 745

O PREMIERĂ MONDIALĂ-aniversare 3 ani

Azi se împlinesc 3 ani de la realizarea unei premiere mondiale!

În 16 septembrie 2017, la capatul a 89 de zile de înot, ajungeam în Portul Sulina, după ce am înotat întregul curs al Dunării, fără costum de neopren sau labe de înot, fiind primul pământean care reușește acest lucru.

Înaintea mea, în anul 2000, slovenul Martin Strel înota toată Dunărea pentru pace și ape curate, în 58 de zile, cu costum de neopren și labe de înot. În anul 2006, canadianca Mimi Huges, înota același fluviu, cu costum de neopren dar fără labe de înot, în 90 de zile, atrăgând atentia asupra poluării.

La 10 ani distanță (2007-2017) am dorit să arătăm Europei întregi că poporul român își merita locul pe bătrânul continent, prin istoria sa milenară cât și prin valorile pe care le are. A fost modul meu de a transmite acest mesaj cât și o dorință a mea, în calitate de bibliotecar, de a îndemna tinerii să lectureze, recomandând Pilotul de pe Dunăre a lui Jules Verne , roman care m-a inspirat în a da viață acestei călătorii unice.

Ecourile acestei reușite au trecut și dincolo de ocean. S-a făcut o nominalizare istorică pentru România, de către World Open Water Swimming Association cu sediul în California. Pentru prima dată un român a fost nominalizat la titlul Man of The Year (2017) în lume, la înotul în ape deschise, Avram Iancu. Detalii AICI

Am fost susținut de numeroși români, sponsori și o echipă minunată. Le mulțumesc și acum, tuturor. Am fost întâmpinat pe traseu de mii de români.

Prezența lui Ivan Patzaichin la Sulina , la finalul efortului meu, pentru a mă felicita, vine să confirme importanța trudei mele.

S-a făcut și un film documentar de către regizorul Sabin Dorohoi, film difuzat la TVR cu ocazia Zilei Naționale a Anului Centenar, pe care îl puteți urmării accesând linkul de mai jos.

Vă mulțumesc!

Dumnezeu sa binecuvânteze România!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *