(0722) 998 745

Performance of the Year 2021

Sezonul 2021 a fost un sezon de vis în care am realizat o performanță UNICĂ în lume, care a și fost desemnată Performance of the Year 2021.

Pentru a obține această performanță am realizat zeci de antrenamente pe care nu le-ați văzut și o serie de antrenamente publice.

Aceasta este o retrospectivă strict referitoare la anul trecut, a drumului spre un titlu mondial. Am înotat, în ZECE lacuri, DOUĂ râuri și ÎNTR-UN fluviu.

  1. Dublă traversare a lacului Cinciș din Hunedoara ( 23 mai) , primul antrenament cu public.

2. Lacul Știurț din Petroșani, 8 ore de înot nocturn, de la ora 22 la 6 dimineața. În jurul unui foc de tabără au fost 20 de oameni care m-au putut observa și încuraja toată noaptea. (29 mai)

3. Am înotat 12 ore fară întrerupere în Canalul Bega, la Timișoara, între cele două poduri din fața Catedralei Metropolitate. Au fost mii de oameni care au văzut și au monitorizat, rând pe rând, înotul meu în sus și în jos. De la 9 dimineața la ora 21 seara ( 6 iunie)

4. În doar 15,9 grade Celsius am înotat Lacul Tarnița, de lângă Cluj, cu o lungime aproximativă de 7 km. A fost o premieră și pentru fetele mele Flavia și Andrada ( 15 și 14 ani la data aceea) care m-au asistat din caiac pe toată lungimea lacului. Copiii trebuie antrenați în cât mai multe activități reale, extra lume virtuală. ( 13 iunie)

5. Lacul Izvorul Muntelui de la Bicaz, a fost un efort susținut de 11 h și 15 minute, într-o temperatură a apei foarte scăzută, de numai 15-16 grade Celsius. Am parcurs aproximativ 22.6 km. Pilotul bărcii a fost Dan Pârjolea, caiacist – Marc Neculai, Observator- Mihai Badea (fondatorul Asociației Sportive Apa Însemnă Viață ) : Suport terestru- Vanea Aniko Emese, Echipa tehnică-Sergiu Hălăucă, Răzvan Căpățînă. ( 20.iunie)

6. Am înotat CONTINUU  24 de ore, fără să ies din apă, în Dâmbovița, la București. Printre alge și alte obstacole acvatice, printre rațe sălbatice și bacterii, prin arșița soarelui și ploi torențiale, dar și prin răcoarea nopții, am reușit, la capătul unui efort CONTINUU de 24 de ore. Nimic din toate acestea și nici un risc nu a fost prea mare pentru a înota pentru copiii cu autism de la Asociația Conil pentru care am strâns suma de 6500 de lei pentru ca aceștia să poată beneficia de aquaterapie. Au fost și aici mii de martori, iar la final am găsit puterea să sar în sus de bucurie. (27 iunie)

7. Am traversat și cel mai mare lac din vestul țării, LACUL SURDUC. ( 4 iulie)

8. Am traversat și lacul Văliug de lângă Reșița. ( 9 iulie)

9. Din nou o traversare a Lacului Cinciș. ( 11 iulie)

10. Am înotat 8 ore în Lacul Balaton din Ungaria în tentativa de a stabili un nou record mondial, cel mai lung înot , după durata de timp al acestuia, în curent neutru. După cele 8 ore a venit o furtună care a pus capăt încercării. Căpitanii maghiari au decis întreruperea înotului deși eu m-am opus, degeaba… Căpitanul are ultimul cuvânt!

11. Am mai bifat un lac important, am traversat lacul Vidra (8 km lungime)…a nu se confunda cu lacul Vidraru. Este un lac și un loc de vis. M-am antrenat foarte mult în el în 2014 și 2016 dar niciodată nu am reușit să-l înot integral, până acum. (25 iulie)

12. Am făcut o dublă traversare și a lacului Sântămărie Orlea din Țara Hațegului. (8 august)

13. O PREMIERĂ MONDIALĂ

În 08.09.2021,  am mutat locul încleștării cu natura și am încercat imposibilul: ÎNOT ÎMPOTRIVA CURENTULUI, de la Porțile de Fier 2 înspre Ostrovul Mare – Drobeta Turnul Severin, adică în SUS, în 20 de grade Celsius.

           ÎNOTUL ESTE OFICIAL

Au fost doi observatori, un străin și un român, s-au asigurat că înotul s-a desfășurat după toate regulile de marathon swim.

Vojislav Mijic- Alin Kontos

Observatorul principal al înotului a fost sârbul Vojislav Mijić, înotător în ape deschise, deținător al mai multor recorduri, el însuși a înotat de două ori peste 24 de ore, om care știe cu ce “se mănâncă” astfel de eforturi. Al doilea observator a fost Alin-Cristian Kontos, instructor de înot (acreditat FINA) la Bazinul de Înot Didactic “Iancu Avram Marius” din Petroșani (bazin care îmi poartă numele).

Am rezistat 18 h și 30 de minute în care am parcurs 26 de kilometri.

NIMENI ÎN LUME N-A MAI ÎNOTAT AȘA CEVA! Sunt PIONIERUL înotului mondial ÎMPOTRIVA CURENTULUI.

Specialiștii de la World Open Water Swimming Association au nominalizat acest înot pentru obținerea titlul care desemnează PERFORMANȚA ANULUI 2021. Specialiștii au nominalizat și publicul din întreaga lume a validat – Avram Iancu – Performance of the Year 2021.

Vă mulțumesc tuturor pentru susținere!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *