(0722) 998 745

Caz şocant ! Voi înota 13 ore pentru Ana – Rut, “Fluturaşul cu trei aripioare şi un singur picioruş”

Prolog…

Înotasem 12 ore pentru Bunicii Văii Jiului! Durerile în umeri erau profunde! Eram după o noapte nedormită din cauza disconfortului fizic general. În aceste condiţii am fost contactat de Ghinică Severus George, un bărbat de 36 de ani din Bumbeşti Jiu, judeţul Gorj.

Apelativul…

“Salut, cum ne poţi ajuta şi pe noi? Sunt din Sadu, judeţul Gorj, eu fac dializă!”

Problema lui George…

La un moment dat rinichii lui refuză să mai funcţioneze. Dializa este singura soluţie în astfel de cazuri, o soluţie incomodă, dureroasă, riscantă. După un an de “conectare”, mama lui îi donează cu generozitate un rinichi, oferindu-i din nou viaţă! Pentru a doua oară! Viaţa din viaţa mamei a funcţionat, din păcate, doar 6 ani. Rinichiul ce avea să-i salveze viaţa temporar, refuză şi acesta să mai lucreze. George intră din nou la dializă, de trei ori pe săptămână, timp în care rinichiul donat se deteriorează în interiorul lui, pe zi ce trece.

el mana lui

Liantul de rezonanţă…

N-a trebuit să-mi explice mult ce înseamnă aceasta situaţie! Cu ani de zile în urmă (vreo 10), stăteam în locuinţa surorii mele scumpe, Emilia-Simona, uitându-mă la cei doi copii, feciorii ei, cum lăcrimează văzând-o în fiecare seară cum se conectează la aparatul de dializă. Da, şi rinichii surorii mele au cedat şi timp de doi ani a făcut dializă… timp de doi ani vedeam cum “se stinge” zilnic şi, odată cu ea se stingea şi pofta de a trăi a tuturor celor din jur. Mama mea, la un moment dat, i-a donat un rinichi cu aceeaşi generozitate şi iubire părintească. Sunt 8 ani de atunci şi rinichiul ei nu s-a oprit şi n-aş vrea să se mai oprească vreodată.

Aşa că George, bărbatul care m-a contactat, a găsit cel mai puternic liant de comunicare şi rezonanţă cu mine.

Adevărata problemă a lui George…

el

N-o constituie starea lui care este jalnică. Părinte fiind la rându-i, îmi povestea durerea ce o reprezintă situaţia fetiţei lui, Ana – Rut, în vârstă de doar 3 ani şi 6 luni care s-a născut fără un picioruş. De fapt, doar cu o parte foarte mică din ceea ce ar trebui să fie un picior normal. Şi ca “blestemul rinichilor” să fie dus la apogeu, “fluturaşul cu trei aripi şi cu un singur picioruş”, se naşte şi cu un singur rinichi. Deasemenea, are şi o malformaţie la coloana vertebrală, care necesită una sau mai multe operaţii. Există şanse de vindecare, remediere a situaţiei atât în ceea ce priveşte coloana vertebrală cât şi în ceea ce priveşte picioruşul. Speranţele lor se îndreaptă spre Franţa, Paris, locul unde în 27 septembrie, au o programare la o clinică ce prin renumele ei neşte speranţe. Din păcate, aici şi-n lumea întreagă, totul costa! Şi în acest caz, nu puţin. George a strâns o mare parte din bani, însă, ar mai fi nevoie de vreo 2 mii de euro pentru ca totul să decurgă în mod normal.

Problema mamei…

Alexandra Laura, o tânără de 28 de ani, mama Anei-Rut, este perfect sănătoasă! Este sănătoasă dar… TOTAL RĂVĂŞITĂ. “Numai mamă să nu fii”… răsună o vorbă în popor şi, aş adăuga eu…” Numai mamă să nu fii într-o astfel de situaţie!”. Şi când ar trebui, mai mult ca oricând, să aibă alături un soţ perfect sănătos, puternic, pe umărul căruia să poată să se sprijine, ea trebuie să-l îngrijească şi pe el. Din punctual meu de vedere este o adevărată problemă şi, personal o declar pe Alexandra Laura, mama şi soţia eroină.

În loc de morală…

Dragilor, aveţi două picioare? Pentru numele lui Dumnezeu, ieşiţi din casă! Alergaţi! Alergaţi spre înălţimile piscurilor, (dacă aveţi) ridicaţi mâinile spre cer şi mulţumiţi-i lui Dumnezeu pentru marea binecuvântare de a fi normal. A avea mâini, picioare, ochi, rinichi etc este ceva normal dar NU obligatoriu.

Ancheta socială…

Am ţinut ca să merg neapărat, şi în mod personal, la Bumbeşti Jiu, acasă la această familie pentru a mă convinge singur de veridicitatea informaţiilor primite. Am fost împreună cu soţia şi cu cele trei fetiţe ale mele. Am ţinut personal în braţe acest îngeraş de fată. Am văzut cu ochii mei cum această fetiţă se târăşte pe funduleţ, ajutându-se de singurul picior pe care-l are, pentru a se deplasa. Am văzut cu ochii mei zâmbetul, privirea, curăţia sufleţelului de copil. Am văzut cum se juca cu atâta jovialitate împreună cu fetiţa mea cea mică, Adina, în vârstă de 2 ani. Sunt tată a trei fetiţe. Nu vă imaginaţi ce am simţit în acele momente, fapt pentru care…

Voi înota 13 ore, fără întrerupere, în ape deschise, în mod caritabil pentru acest “fluturaş cu trei aripioare şi cu un singur picioruş”, pentru George şi pentru Alexandra Laura.

Locul unde voi înota…

Aşadar, duminică 19.06.2016, începând cu ora 8, voi înota în Târgu Jiu, în lacul de acumulare din imediata vecinătate a parcului unde se afla Masa Tăcerii. Voi înota pe tot parcursul zilei, fără să port costum de protecţie şi voi finaliza efortul la ora 21.

Ce puteţi face voi?

Vă rog să ajutaţi ca această familie să găsească resursele financiare necesare pentru o viaţă normală. Îi rog pe toţi locuitorii din Târgu Jiu, să “alerge” până pe malul Jiului unde, Ana – Rut, George şi Laura vă aşteaptă cu respect şi mulţumire. Vă rog, umpleţi urna din braţele micuţei Ana-Rut, cu multă speranţă.

Deasemenea, îi rog pe toţi cei de departe sau de aproape, care nu pot să ajungă să doneze bani în mod direct, faceţi donaţii în contul familiei:

Ghinică Severus George, CEC Bank RO93CECECoo1946280610711

Dacă este greu şi incomod să vă deplasaţi până la bancă, sau să faceţi o tranzacţie online, aveţi la îndemână şi cea mai accesibilă metodă. Folosiţi telefoanele pe care, cu toţii, le avem în mâini şi care ne captează atenţia zilnic, şi trimiteţi un SMS la 8828 cu textul Ana, şi 2 euro vor fi direcţionaţi către această cauză.

Vă mulţumesc !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *