(0722) 998 745

Povestea mea “Bunicii Văii Jiului” şi cele 12 ore de înot caritabil

Vizita la singurul centru de îngrijire bătrâni din Petroşani, înfiinţat prin grija părintelui Gabriel Bulf, a fost determinantă în decizia de a înota în mod caritabil pentru această instituţie şi, implicit, pentru bătrânii ce locuiesc aici.

Ziua cu pricina era sosită! M-am trezit devreme din cauza emoţiilor! Oricum mai aveam multe de făcut până la ora 9 când avea loc “lansarea la apă.”

Cum ecourile efortului meu au ajuns până la Bucureşti, PRO TV, a trimis o echipă de filmare la Petroşani. Am făcut joncţiunea cu PRO TV la ora 8 şi i-am condus spre locul unde se află centrul de îngrijire. Bătrâneii erau şi ei demult treziţi. Au urmat poveştile de viaţă, care mai de care mai interesante. La un moment dat se aude o voce ; “Poftiţi la masă, vă rog”, aşadar îi conducem pe bunici şi străbunici la sala de mese unde îi aştepta hrana frumos aranjată. Între timp, părintele Bulf dă explicaţii cu privire la acest aşezământ.

Apoi, ne deplasăm împreună până la Bazinul Didactic din Petroşani, o locaţie ce reprezintă una dintre cele mai bune şi inspirate investiţii din Vale. Acolo, forfotă mare! Alţi reprezentanţi ai presei erau interesaţi de cauză! Voluntarii de la Crucea Roşie din Petroşani, în frunte cu directoarea Felicia Vitan, erau la posturi. Întreaga logistică necesară era deja bine pusă la punct de domnul administrator al bazinului, domnul Popa. Am mai răspuns ziariştilor prezenţi la toate întrebările adresate după care a urmat încălzirea. Din păcate am întârziat puţin şi, la ora 9 şi 10 minute, după ce am rostit: “Pentru Bunicii Văii Jiului! Doamne ajută!” am sărit în apă.

Prima oră a trecut fără să o simt! După plecarea ziariştilor am rămas în compania minunaţilor voluntari de la Crucea Roşie Petroşani şi a clienţilor regulaţi ai bazinului. La fiecare jumătate de oră mă hidratam cu băuturi energizante iar la fiecare 2 ore mâncam câte o banană. Primele 6 ore au fost foarte grele! Durerile de umeri erau foarte mari şi tot organismul “dădea din colţ în colţ”, dorea să scape de chinul la care era supus. Degeaba! N-avea unde să se ducă! Îi era rezervat doar un singur culoar 🙂 iar chingile mentalului îl prinseră bine! Mărturisirea unei străbunici, cum că prin tinereţe era o mare înotătoare, mă făcea să găsesc motivaţia necesară de a-mi duce treaba până la capăt.

La ora 16, bazinul prinde o nouă viaţă, prin sosirea grupelor de copii de la cursurile de înot. Părinţi, spectatori, fie văzând pancarda ce anunţa efortul meu, fie aflând din buletinele de ştiri ale zilei, despre faptul că se înoată pentru o cauză nobilă, au început să facă donaţii. Toţi erau trecuţi pe un caiet de către un voluntar. Ultimele ore ale efortului au fost foarte grele dar… au trecut. E greu să descrii trăirile interioare desfăşurate într-o perioadă de timp atât de lungă. La un moment dat, administratorul bazinului mă face atent că ar fi cazul să mă opresc. Era ora 21 fix. În acel moment am avut satisfacţia lucrului dus până la capăt. Caut scara de ieşire din bazin… urc timid pe ea şi la primul pas făcut pe jos, simt ceva ciudat; uitasem “mersul pe jos” . Dau răspunsurile la întrebările jurnaliştilor, facem câteva fotografii împreună cu cei ce erau acolo, ne strângem mâini, după care mergem spre casele noastre.

Îi mulţumesc lui Dumnezeu pentru forţa ce mi-a dat-o pentru a duce la bun sfârşit acţiunea caritabilă.

Se cuvin mulţumiri celor 18 oameni care au donat în mod direct sume de bani. Conform cu înscrisul din caiet, aceştea sunt:

Piscoi Valentin
Hodina Vasile
Mustaţa Valeria
Gaman Lucia
Anonim
Katali
Anonim
Coman Lucian
Hortopan Daniel
Ştefănescu Cristina
Pintilie Tania
Ciontas
Iancu Elena
Grosu Delia
Bratina Natalia
Cozma
Valea Cătălin
Gabriel

Se pot face în continuare donaţii în contul Asociaţiei “Bunicii Văii Jiului”, deschis la BRD Petroşani, RO65 BRDE 220 SV 68069742200, cu menţiunea “pentru maratonul acvatic”, reprezentant, Bulf Gabriel.

Se cuvin mulţumiri inimoasei echipe de la Crucea Roşie Petroşani, coordonată de către d-na Felicia Vitan:

1-Dobai George
2-Nastoi Roxana
3-Bardos Daniel
4-Tucan Ana Maria
5-Hurmuzache Georgiană
6-Barzoi Anisia
7-Cosmeniuc Anca
8-Bradu Amalia

Mulţumesc şi domnului administrator de la bazinul Didactic Petroşani pentru sprijinul logistic şi domnului primar pentru deschiderea faţă de orice acţiune benefică pentru comunitatea noastră. Nu în ultimul rând, colegilor de la AS Bike & Run Petroşani, care au fost alături de mine. Mulţumiri şi celor de la Apres Ski Parâng, pentru fructele excelente de după efort.

Să auzim numai de bine…
Vă mulţumesc tuturor pentru susţinere !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *