(0722) 998 745

Răspuns oficial la provocarea lui Paul Georgescu

 

Da, am luat act de provocarea lui Paul Georgescu.

Provocarea sună așa:

„Mă, băiatule, dacă tot vrei să mă spulberi, hai să concurăm. În mare, nu vreau într-un lac mic, la 1 km depărtare de mal, pe o distanță de 100 km. Arată că ești cel mai rezistent. De la Gura Portiței până în Portul Mangalia și aduc observator din Canalul Mânecii. Să vedem care e cel mai rezistent. Am vrut să îmi iau o noapte cazare până vii tu, dar m-am răzgândit, îmi iau un city break până termini”, a declarat Paul Georgescu, într-un podcast.

Având în vedere faptul că provocarea a fost lansată în mod public, fiind preluată de o parte a presei, mă văd obligat să fac câteva clarificări pentru publicul larg, pentru presă, pentru fanii mei, pentru iubitorii acestui sport, pentru toți oamenii de bună credință, și să dau un răspuns oficial provocatorului.

Clarificări sufletești

Doresc să trăiesc în pace cu toți oamenii, fac eforturi spirituale deosebite să am puterea de a binecuvânta pe cei ce mă bleastămă și de a-i iubi pe cei ce mă urăsc. Trebuie să recunosc cu umilință faptul că nu reușesc întotdeauna să mă ridic la această înaltă stare de spirit, dar mă străduiesc. Fac această mărturisire publică în care Îl iau ca martor pe însuși Dumnezeu: m-am rugat pentru Paul Georgescu! Da, m-am rugat pentru sănătatea lui, pentru familia lui frumoasă, pentru soția lui, pentru copiii lui frumoși. Dumnezeu mi-e martor, pentru că Lui m-am rugat. M-am rugat să facă cumva și ca ura lui Paul față de mine să se micșoreze, să dispară. Dumnezeu a reușit să zdrobească de-a lungul istoriei inimi cu mult mai impietrite. M-am rugat să-l regăsesc pe acel tânăr care într-o zi mi s-a adresat cu bun simț, rugându-mă să-i dau detalii despre traversarea înot a Canalului Mânecii. Eu revoluționasem deja înotul românesc în ape deschise, efectele se vedeau deja.

Redau citatele originale, cu tot cu greșelile de editare specifice comunicării pe chat:

“Salut

Vreau sa incerc si eu sa traversez canalul . Imi poti spune care sunt pasii pe care tb sa-i urmez .Mersi”

Răspunsul

“salut 

in primul rand vreau sa-ti zic ca ma bucur foarte mult ca doresti sa faci asta…ca inca un roman se incumeta s afaca asta

iti stau la dispozitie cu orice informatie…si pot sa-ti impartasesc din experienta mea”

Așa se întâmplă în viață. Unii au nevoi iar alții sunt gata oricând să vină în ajutorul semenilor. Se mai întâmplă în viață ca unii dintre cei care au nevoi să spună mulțumesc, iar alții, după ce nu mai au nevoie de tine să-ți dea brânci pe scări. Să rămână doar ei la etaj.

Anii au trecut și atât Paul cât și Avram au făcut realizări incredibile la înotul în ape deschise, la nivel mondial, unde s-a ajuns în punctul culminant românesc, în anul 2021. Pentru că ADN-ul românesc este puternic!

Paul Georgescu = MAN OF THE YEAR (Omul anului la nivel mondial)

Avram Iancu = PERFORMANCE OF THE YEAR (performanța anului la nivel mondial)

Cele mai importante titluri, în ordinea descrisă, au fost acordate ROMÂNILOR de către World Open Water Swimming Associațion, cu sediul în California. Dumnezeu să binecuvânteze România!

O problemă delicată

Se pare că celebritatea, în loc să-i facă pe unii mai umili, ca să nu uite de unde au plecat, îi face mai îngânfați.

Se pare că practicarea sportului nu reușește întotdeauna să-i facă pe practicanți să se comporte cu sportivitate.

Cu bunele și relele mele, cu calitățile și defectele mele, îți întind o mână prietenească, Paul. În mod public. Eu doresc sa-L las pe Hristos să-mi inunde inima, și nu doresc ca sa-i așez un scaun diavolului care ne vrea morți pe amândoi.

O cacealma bine gândită

A provoca pe cineva să parcurgă o distanță prestabilită în cel mai scurt timp, adică “cine ajunge primul”, este tot o provocare de viteză. Indiferent că vorbim de 3, 5, 10, 25 sau 100 de kilometri.

Eu nu am emis niciodată pretenții de viteză, niciodată. Eu nu sunt un înotător rapid! Diferența dintre OMUL Avram Iancu și “challengerul ” său este că eu recunosc cu sportivitate meritele altora. Eu recunosc din start și am spus-o mereu: Paul Georgescu este mult mai rapid ca mine la parcurgerea distanțelor prestabilite. Felicitări pentru această calitate. Sunt, probabil, și alți 1000 de înotători în România care sunt mai rapizi decât mine. Îi felicit pe toți și le doresc tuturor sănătate.

Paul Georgescu doar se preface că este în eroare. El face doar manipulare din frustrare, în încercarea disperată de a minimaliza meritele altora.

Când evaluezi un înotător în ape deschise există TREI parametri de PERFORMANȚĂ.

Primul parametru este VITEZA dezvoltată pe distanțe prestabilite.

Al doilea parametru este DISTANȚA pe care un înotător o poate acoperi, indiferent de timpul pe care îl realizează. Pe înțelesul tuturor; e mai bun ăla care acoperă o distanță mai mare, indiferent de timpul realizat. Viață există și dincolo de orice distanță prestabilită.  Există clasament mondial în acest sens, nu vă lăsați manipulați.

Iată dovada, link  clasament: Longest Swims by DISTANCE

Al treilea parametru de performanță este DURATA înotului, indiferent de distanța înotată sau de viteza de deplasare. Pe înțelesul tuturor: cazi din vapor în mijlocul Marii Negre. Singurul parametru de performanță care contează este timpul, DURATA MAXIMĂ DE TIMP pe care esti în stare să o înoți. Indiferent de distanță sau de viteză. Într-un astfel de caz atât viteza unui înotător cât și distanța pe care o poate acoperi este nulă. Oricum nu poți ajunge la țărm. Doar rezistența în timp contează pentru a da o șansă în plus  echipelor de salvare să te găsească.

Există clasament mondial după DURATA de timp a înotului. Nu vă mai lăsați manipulați.

Iată dovada, link clasament: Longest swims by DURATION

Ei bine, eu nu emit pretenții, eu doar SUNT la acest moment cel mai rezistent înotător român în ape deschise după DURATA de TIMP a înotului, cu cele 36 de ore și 29 de minute ÎNOTATE. De curând am aniversat 3 ani de la stabilirea acestui record.

Dar iată podiumul de anduranță românesc:

După durata de timp

Locul 1 – Avram Iancu – 36 h 29 min
Locul 2 – Bogdan Zurbagiu – 28 h 46 min
Locul 3 – Paul Georgescu – 21 h 42 min

După distanța parcursă

Locul 1 – Bogdan Zurbagiu -115.8 km
Locul 2 – Avram Iancu -103.8 km
Locul 3 – Paul Georgescu – 98.8 km

Aceasta este realitatea anduranței românești de pe teren. Nu impresiile sau părerile unora. REALITATEA!

Organizația mondială de înot “WOWSA” a făcut un top al anduranței intitulat 24 Hour Club. Este vorba de clubul select al celor mai rezistenți înotători de pe planetă. Criteriul de intrare în acest club este să fi realizat un înot de minim 24 de ore. Cu 24 de ore ești ultimul în clasament. Cu cât înotul e mai lung, după acest criteriu, cu atât înotătorul urcă spre pozițiile fruntașe ale clasamentului. Sunt doar 200 de înotători (aproximativ) care au reușit să înoate peste 24 de ore încontinuu.

Paul Georgescu = marele absent al clubului.

Avram Iancu = primul român care a înotat peste 24 de ore în ape deschise, recunoscut oficial de către toate marile organizații de înot în ape deschise din lume.

Iată dovada, link-ul: 24-Hour Club  

Mă regăsiți la poziția 64 din 205 cei mai rezistenți înotători ai lumii, în clasamentul general, și la poziția 13 la categoria râuri.

Sunt cu 15 ore peste el ca rezistență după durata de timp a înotului. De la cele 21 de ore ale lui la cele 36 de ore ale mele este cale lungă. Atât de lungă încât doar un tupeu fantastic o poate străbate.

Paul Georgescu ar trebui să se califice pentru a putea îndrăzni să mă provoace după acest criteriu de evaluare.

CAVALERUL ridică mănușa

Totuși, având în vedere faptul că se insistă cu provocarea de a înota unu la unu , în Marea Neagră, și pentru că lașitatea este o trăsătură pe care o urăsc…

Paul, ascultă:

Accept doar provocarea SUPREMĂ a anduranței

Așadar, accept să plecăm împreună înot, de pe țărm, din Mangalia, înspre largul Marii Negre pe direcția Batumi (Georgia) și să înotam până la epuizare totală. Pe mine nu mă interesează cât de repede înoți tu și nici câte “sute” de km înoți. Pe mine mă interesează CÂT TIMP REZIȘTI !? După ce vei renunța, într-adevăr, îți vei lua un City Break și ai să admiri și urmărești cât timp rezist eu peste tine (îmi cer scuze față de fanii mei și întreaga opinie publică pentru aceste cuvinte batjocoritoare, este doar un citat din provocarea inițială a lui Paul). La final măsurăm în linie dreaptă câți km sunt până la coordonatele unde ai terminat tu, măsurăm câți km sunt până la coordonatele unde am ieșit eu. Și vedem atunci câte “sute” de km ești tu în stare să înoți. Apoi ne uităm să vedem cât timp ai rezistat tu și cât timp am rezistat eu. Apoi vedem care este cel mai rezistent.

Dacă eu rezist mai mult ca tine cu un singur minut, scoți din buzunar 10 mii de euro Cash, așa, pentru deranjul meu și pentru tupeul tău de a mă provoca.

Când ești gata să mă înfrunți în felul acesta să mă anunți să facem programare la Notar pentru contract. Test antidoping obligatoriu!

Spor la antrenament.

EPILOG

Vă mulțumesc tuturor celor care mă iubiți! Mă străduiesc să-i binecuvântez pe toți cei care mă bleastămă. Pentru cei care nici nu mă iubiți, dar nici nu mă urâți, vă rog să vă uitați la evidențe.

Un apel de suflet

A, și încă ceva. Domnule R.C. , nu vă cunosc și nu mă cunoașteți. În momentul în care mă decimați mediatic încălcând toate regulile CNA-ului, ținând isonul unuia care vă servește gogoși defăimătoare, vă rog un singur lucru. Vă rog să vă opriți o clipă și să vă întrebați, deontologia profesională vi-o cere; oare n-ar fi bine sa-l sun pe Avram Iancu și să-i cer un punct de vedere cu privire la cele discutate? Altfel, domnule, vă transformați într-un CRIMINAL MEDIATIC. Iar cel pe care-l ucideți  s-ar putea să fie un nevinovat, un tată a trei fetițe. Și ca de la tată la tată, vă felicit pentru creșterea frumoasă a fetiței dumneavoastră, E. Am apreciat enorm felul în care se exprimă, multitudinea ideilor, hotărârea și forța ei, frumusețea și…inclusiv modul în care înoată. Chiar dacă m-ați ucis mediatic. Și dumneavoastră vă întind o mână prietenească.

Cu deosebită stimă,

Avram Iancu

Foto: Facebook Avram Iancu

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *