(0722) 998 745

Înot pentru Schengen, înot pentru România

A venit timpul să mă întreb, din nou, ce anume pot să fac eu pentru țara mea și nu ce poate să facă țara pentru mine. 
A sosit timpul pentru înotul principal al sezonului.
Voi înota întregul curs al Rinului, de la începutul marcării kilometrice a fluviului, adică de la Vechiul Pod din Constance (Germania) și până la vărsarea acestuia în Marea Nordului, în Olanda.
În aproximativ 35 de zile de înot sper să reușesc să străbat cei 1032 de kilometri marcați ai acestui fluviu care străbate inima Europei.
Întregul meu efort va fi dedicat în exclusivitate aderării României la spațiul Schengen. 
Așa cum fluviile străbat țările și continentele fără să țină cont de granițe, tot așa îmi doresc ca milioanele de români să circule liberi de la Marea Nordului și până la Marea Neagră.
Îmi doresc ca sutele de mii de români care se întorc în țară de sărbători sau în concedii să nu mai stea la cozi kilometrice obositoare.
Îmi doresc ca transportatorii români să nu mai piardă timp și sume importante de bani prin granițe inutile. România este în EUROPA! România ESTE Europa! 
Acest efort reprezintă umila mea contribuție la împlinirea acestui deziderat comun.
Așadar, în 16.07.2023, începând cu ora 10, mă voi arunca în apele Rinului, la Podul Vechi din Constance. Oricine este bine-venit la start.
Înotul va fi observat oficial și va fi recunoscut și certificat de către cele mai importante organizații mondiale de înot în ape deschise.
Observatorul oficial va fi instructorul de înot Radu Ileană din Alba Iulia, în vârstă de 37 de ani, cu o experiență de 14 ani în predarea înotului la Deva și Alba Iulia.
Voi fi însoțit de caiaciști ca suport acvatic, dar și de o echipă de suport terestru.
Un sistem modern de livetracker va fi disponibil, permițând oricui și de oriunde să vadă în timp real progresul deplasării mele.
Mulțumesc anticipat întregii mele echipe.
Mulțumesc MAE pentru întregul suport diplomatic acordat, mulțumesc că ați “aruncat buzduganul” înaintea sosirii noastre acolo, mulțumim pentru toate informațiile necesare și pentru obținerea recomandărilor făcute de către autoritățile locale.
Mulțumesc și celor ce rezonează cu înoturile mele, făcându-le posibile.
Vă rog să distribuiți acest articol și să urmăriți pagina mea oficială de Facebook Avram Iancu pentru a putea urmări postările zilnice din timpul călătoriei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *